Friday, March 16

Boekenweekgeschenk

Gistermiddag heb ik voor de vorm een paar boeken gekocht om aan het minimumbedrag te komen om het BoekenweekGESCHENK te bemachtigen.
Dat is gelukt! En wel met een prachtig literairwerkje genaamd 'Dirkjan pocket'. en een heel leuk boekje, Its not how good you are, its how good you want to be, van een reclamehotemetoot uit Groot Brittenland. Het boekenweekgeschenk ligt inmiddels op de kast, een eerste poging het bescheiden werkje te lezen is zeker niet tegengevallen. Dat wordt leuk dus, wat je bij oom Geert ook wel mag verwachten natuurlijk.
Maar over de andere prachtwerken:
Dirkjan is qua diepzinnigheid en eruditie natuurlijk onovertroffen in de geschiedenis van het Nederlandsch beeldverhaal en zijn uitbeelder, beeldend kunstenaar en filosofisch woordgoogelaar pur sang, Mark Retera voor ondergetekende God zelve..
Ik hoor je denken: oud nieuws, tell us more!

Welnu, voor de kiezen zul je het krijgen:
Dat andere boekje, dat in de aanbieding was, dient even geplugd te worden! Het past in de categorie: snelle lezing voor een leuken inspiratie of gewoon positieve dingen op papier zien!
Geen 'Alchemist' achtig gewauwel over je gevoel en allerlei metaforen waar de cliches als vette sju op je geprakte aardappels drijven.Het bewuste best-selling pocketwerkje staat wel bij ons in de kast hoor, daar niet van, maar ik hoop dat je snapt dat ik er weinig mee op heb.
Ik zie de boeken van Coelho als een literaire versie van een Bob Ross schilderij: ogenschijnlijk makkelijke schilderijtjes, gemaakt door een dodelijk saaie man waar je toch stiekem heel rustig van wordt en wegdroomt dat het leven net zo makkelijk is als voor deze rijk gecoiffeerde man achter zijn schildersezel.De boodschap van Bob Ross is 'Happy painting', die van Coelho zou kunnen zijn: Happy living, of iets dergelijks.
Het geeft je een goed, rustig gevoel, lekker, hele volksstammen zien dit als inspirerend,maar uiteindelijk veranderd er weinig.
Nee, dan dit boekje; een simpele uitgave met een leuke layout wat natuurlijk een vereiste is voor deze snelle jongen (Je bent een bluffer,je blijft een Bluffer, vrij naar de serie uit de jaren '80) met hierin allerlei inkoppertjes, die kloppen en waar je spontaan zin van krijgt om iets nieuws te gaan doen/bedenken/verzinnen/ontwerpen ondernemen et cetera enzovoorts.
Uiteindelijk is het dus eigenlijk net zo overbodig als de Alchemist. Maar het belangrijkste en in mijn optiek meest prettige verschil met deAlchemist is dat het niet meer pretendeert te zijn dan wat het is: een simpel boekje voor een leuke snelle read en een goed gevoel na afloop, verpakt in een leuk gelay-out jasje.
Kortom, een aanrader voor een ieder die eens in een motivatiedipje zit en iets wil lezen wat hem/haar snel en effectief constructief voor de gek wil laten houden door een reclamejongen die uiteindelijk meer overhoudt aan dit werkje dan jijzelf en daar ook niet moeilijk over doet, het ligt er duimendik bovenop!
Mij mag 'ie zijn praatje verkopen (dat heeft ie inmiddels ook gedaan dus)
Happy reading!

No comments:

Rex Mundus MVDW est

My photo
Haarlem, Netherlands
Unshaved but Wellbehaved

KLIK VOOR HARDE ACTIE!