Wednesday, August 23

Zon ,gestrand en lekkere muziek

Citaat van de OOR-site:

James Osterberg alias Iggy Pop is van 1947. De eerste twee platen van The Stooges uit de late jaren 60 hebben letterlijk elke punkgeneratie na hen beïnvloed. Arctic Monkeys, Be Your Own Pet, Dirty Pretty Things? Ze leggen het vandaag de dag nog steeds allemaal af tegen God’s Eigen Vuilnisman en zijn drie kompanen. Levende legendes IGGY & THE STOOGES (foto) maken op Lowlands hun podiumdebuut in Nederland en geven gelijk het beste optreden van het festival. Met afstand. Vraag het maar aan het tiental fans dat tijdens No Fun op het podium mee mag dansen. Down On The Street, 1969, 1970 en zelfs tweemaal het massaal meegezongen I Wanna Be Your Dog zorgen voor uitzinnige reacties in de tent. Als saxman Steve MacKay Funhouse kracht komt bijzetten, is het anarchistische dansfeest compleet. Er wordt gecrowdsurfd, Iggy doet zelf gewoon mee. Hij is de baas, lapt alle regels van de peentjes zwetende security aan zijn laars. Dit is punkrock in zijn allerzuiverste vorm. The Stooges spelen smerig en vuig. Op het podium raast Iggy Pop met de broek op half zeven van links naar rechts en van voor naar achter. Hij klimt op de speakers, geeft bassist Mike Watt een flinke bodycheck, danst met het publiek, kruipt over de grond, probeert de microfoon op te eten en schreeuwt alsof zijn teennagels worden uitgetrokken. Wie er bovenop stond weet: het was zo écht. Iggy Pop was en is een ziedende, totaal losgeslagen ranzige rock ’n roll madman op wie de tijd geen vat krijgt. Het ingedutte bridgeclubje Rolling Stones heeft het nakijken. Deze generatiegenoten spelen zelfs op een jongerenfestival iedereen naar
huis. We are not worthy! En nou heel rap die oefenkelder weer in, jong grut!

Jammer alleen dat hij in de verkeerde tent stond en ik er nauwelijks iets van heb mee kunnen krijgen omdat ik NIET een uur van tevoren in de tent ging hangen.
En das kut, want als dit HET lowlands 2006 concert is geweest, wat heb ik dan gezien?
Nou, Vette dingen, fuck die ouwe lul, Het was me weer wat!
Van de stomende moshpit bij Johan naar de rustig kabbelende klanken van Gogol Bordello en van de driekwartswalsjes van Mocky naar de hetero-testosteron house van Scissor Sisters doorlopend naar de pakkende diepgaande singer-songwriter capaciteiten van de jaren 90 disco terug naar de sprookjesmuziek van Ministry en iets met Apen op een ijschots was het weer 1 GROOT feest

Jammer dat we stranden met een kaduuk mobiel op de parkeerplaats waardoor we toch waren aangewezen op het openbaar vervoer, wat ons overigens een niet geplande heerlijke overnachting thuis zondagnacht opleverde met dito douche.
Dit overigens na een lange tocht met OV richting Amsterdam en volledige irritatie aan dat stel door een allochtoon alternatief voor Peter Beense gecoordineerd (zo leek het althans) taxi-standplaatsvervuilende Geitennuekers die de eerste kennismaking met ons prachtige amsterdam volledig aan de gruzelementen helpen door zich als een onaangepast stel autistische mongolen te gedragen als je iets minder dan een retourtje Casablanca vraagt ( in ons geval: Tropenmuseum) waardoor ze geen nieuwe velgen op die APK-afgekeurde stinkende kutmercedessen uit het stenen tijdperk kunnen plakken (en een amerikaanse gozer OP KRUKKEN! een 'are you serious?!'ontlokte toen ze hem om 1.20 een rit weigerden omdat ie blijkbaar geen goeie handel was. Inderdaad, ARE YOU SERIOUS! Allemaal in die kutmercedessen de grens overflikkeren, Allah schaamt zich voor jullie, laagbijdegronds neplerenjasjesdragend-schijnheilig-in-de-moskee-hangend-Bos-en-Lommer- verziekend stelletje uitkeringfraudeurs!

Maar goed (he lekker was dat!) Het creeerde een EXTRA dagje lowlands, omdat we de maandag after onze auto mochten komen laten wegslepen naar een heel gezellig stel macho's in dronten-buiten-buiten-buiten (oid) wat de pret in de 1e instantie en op het moment zelf ook wat minder maar zeker achteraf NIET mocht drukken, want we werden voor niets gefikst en we hebben er weer een paar vrienden bij! Leuke mensen daar.
Jammer dat er verder niets is.

Voor mij lowlands 2006: dikke 8,5, hoe kom ik bij dit cijfer?
Weet ik veel, vond t wel mooi staan. en waarom die dik is weet ik ook niet, een dunne 8,5 heb je niet, wel een magere, maar ja, daar doe ik niet aan.
En dik is het zowieso als Guillermo en Tropical Danny acte de presence geven!

CU next year!

2 comments:

mvdw said...

ik vind mn eigen stuk echt vet gelukt!
vet man

mvdw said...

llll
leontien van moorsel?

tja.
dat is ook een kunst ja.

Rex Mundus MVDW est

My photo
Haarlem, Netherlands
Unshaved but Wellbehaved

KLIK VOOR HARDE ACTIE!